Directorul Institutului „Cantacuzino”, demis de Nicolaescu

1 august 2013 | 0 comentarii |

In locul lui Radu Iordachel a fost numit interimar directorul general adjunct al Institutului, Ovidiu Antal. Ministrul Eugen Nicolaescu sustine ca a facut acest lucru la solicitarea Consiliului de Administratie al institutiei, dar si in acest organism de conducere s-au „operat” schimbari.

 

Radu Iordachel

Radu Iordachel

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu l-a revocat din functia de director general al Institutului „Cantacuzino” pe Radu Iordachel, pentru „deficiente majore constatate in conducerea institutului” si „managementul defectuos care a afectat dezvoltarea Institutului in acord cu obiectivul asumat de Ministerul Sanatatii”, sustine ministrul Eugen Nicolaescu, intr-un comunicat remis presei, in care se mentioneaza ca Ministerul Sanatatii si-a asumat ca prioritate sustinerea activitatii Institutului „Cantacuzino”, in scopul reluarii productiei de vaccinuri si recattigarii prestigiului acestei institutii in plan national si regional si are de gand sa atinga acest obiectiv.

Iordachel, de altfel, nu este la prima demitere, el a mai fost destituit din functia de director si in 2010, de catre fostul ministru al Sanatatii Cseke Attila, tot pentru „management defectuos”. A contestat insa in instanta inlaturarea sa din functie si a castigat, fiind repus in functie de ministrul Ladilau Rittli, prin  decizia instantei, care a fost definitiva si irevocabila.

In locul lui Iordachel a fost numit, interimar, directorul adjunct, Ovidiu Antal. Potrivit presei harghitene, noul director de la „Cantacuzino” este un fost agent de vanzari la „Pagini Aurii”, presedinte al Tineretului Liberal din Harghita.

 

Institutul CantacuzinoMinistrul Nicolaescu a explicat insa ca in urma constatarii de deficiente in conducerea Institutului, a cerut o intrevedere cu Consiliul de Administratie si Comitetul director, pentru o analiza profunda a situatiei de la „Cantacuzino”.
Dupa discutia avuta cu membrii organismelor de conducere, ministrul a solicitat administratorilor sa-si asume responsabilitatea pentru situatia neclara si nesatisfacatoare de la Institut si a operat schimbari si in componenta Consiliului de Administratie. „Membrii CA s-au intrunit la sfarsitul saptamanii precedente si, dupa o evaluare complexa, au propus demiterea Directorului General”, sustine Nicolaescu in comunicatul MS.

Disfunctiile semnalate in raportul Consiliului de Administratie se refera atat la aspecte de ordin legal, juridic si organizatoric, cat si la absenta oricarei strategii de dezvoltare si a oricaror solutii manageriale.

Acestea au fost confirmate, ulterior, de raportul Corpului de Control al Ministerului Sanatatii, in care sunt mentionate: nepunerea in aplicare a masurilor de reorganizare asumate de directorul general, care priveau politica de personal, precum si a altor masuri organizatorice necesare functionarii Institutului; neaplicarea hotararii judecatoresti cu privire la plata unor drepturi salariale castigate in instanta; scoaterea la concurs a unor posturi inainte de intrarea in vigoare a organigramei si organizarea concursului fara respectarea reglementarilor legale, precum si grave probleme de implementare in cazul mai multor proiecte finantate din fonduri europene, dar si alte nereguli.


Adaugati un comentariu


 

*