http://rghq.co.uk/dissertation-writing-services-in-canada/ Dissertation Writing Services In Canada " />

Medicii buzoieni Rodica Sarbu, Cristina Merticariu si Mariana Barna, trimise in judecata pentru moartea unui pacient

21 martie 2013 | 2 comentarii |

http://www.hoerkomm.de/?phd-thesis-education Phd Thesis Education

http://orpf.ir/chemistry-help-paramagnetic-vs-diamagnetic/ Chemistry Help Paramagnetic Vs Diamagnetic

Persuasive Essay Gun Control

Scholarship Essay Writing Service

Dissertation Supervisor Email

Original Research Paper Writing Service

Custom Dissertation Writing Ethics

http://www.munglobal.com/huck-finn-essays/ Huck Finn Essays

http://www.aftlv.com/resume-writing-services-michigan/ Resume Writing Services Michigan

Safe Essay Writing Service Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Buzau isi rezerva dreptul de a nu face aprecieri sau comentarii referitoare la acest caz, pana la pronuntarea instantei, cu atat mai mult cu cat in perioada in care s-a intamplat tragedia exista alta echipa la conducerea unitatii medicale, iar structura organizatorica a spitalului era mult diferita de  cea actuala.

Precizeaza insa, prin intremediul purtatorului de cuvant, Adriana Bratosin, ca in prezent, dr. Rodica Sarbu este medic endocrinolog la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau, dar nu mai efectueaza garzi. Aceasta este si singurul medic din lotul celor trei, care mai face parte din personalul medical al spitalului, intrucat dr. Cristina Merticariu s-a transferat la un spital din Bucuresti, iar dr. Mariana Barna este medic la Spitalul Smeeni.

Life Story Essay Intrucat Doctoral Dissertation Assistance Requirements este vorba despre un proces aflat pe rolul instantelor http://ducasco.gr/cover-letter-for-medical-school-admission/ Cover Letter For Medical School Admission judecatoresti, nu putem avea un punct de vedere pana la Original Essays For Sale pronuntarea unei sentinte definitive si irevocabile fata de persoanele nominalizate”, este punctul oficial de vedere al conducerii unitatii medicale, transmis prin intermediul unui comunicat de presa.

 

Vasile Necula fusese sportiv de prformanta si nu avusese niciodata probleme de sanatate, motiv pentru care decesul sau a fost cu atat mai greu de acceptat de familie si cunoscuti. Tanarul fusese boxer si avea in palmares mai multe medalii si premii, asa ca starea sa de sanatate era des verificata. Ghinionul sau, de aceasta data nu a apelat la medicul sportiv, ci s-a dus direct la spital, unde pentru ca nu a fost corect disgnosticat si tratat, a murit cu zile…

Intrigata , familia, a facut plangere imediat,  la Politie si Parchet, precum si la Colegiul Medicilor.

In Dosarul constituit la nivelul Colegiului Medicilor Buzau au fost reclamati de catre familie mai multi medici, iar Comisia de Disciplina i-a sanctionat pe toti, o parte cu Homework Help Brisbane mustrare scrisa, iar alta parte cu http://shukramarine.com/research-paper-on-mobile-payments/ Research Paper On Mobile Payments avertisment. Acestia au contestat sanctiunile la Comisia Superioara de Disciplina, dar si Bucurestiul a considerat ca sunt vinovati, aplicandu-le insa tuturor sanctiunea de http://www.arch.pw.edu.pl/?www-primary-homework-help Www Primary Homework Help avertisment.

Cazul a fost intens mediatizat in momentul in care tragedia s-a intamplat, cu atat mai mult cu cat era vorba despre un pacient tanar, care a ajuns cu apendicita acuta la spital si daca ar fi fost diagnosticat corect, ar fi ajuns imediat in sala de operatii.

 

Tanarul s-a prezentat la camera de garda a Spitalului Judetean, pentru prima data, intr-o sambata dimineata, acuzand dureri abdominale. L-a consultat dr. Sarbu, care nediagnosticandu-l corect si nefacandu-i investigatiile care ar fi confirmat usor diagnosticul, l-a trimis acasa cu calmante. Durerile accentuandu-se, tanarul a revenit in urgenta a doua zi, dimineata, dar spre ghinionul sau a gasit in serviciul de garda acelasi medic si nici de aceasta data nu a fost investigat, diagnosticat si tratat.

A ajuns insa la Boli infectioase, unde a fost luat in primire de medicul sef de sectie, dr. Merticariu. Aceasta i-a facut o radiografie pulmonara si i-a dat un tratament pentru o alta afectiune decat cea care ar fi trebuit. Starea bolnavului s-a agravat, dar nici dr. Barna, care a urmat in srviciul de garda la Boli ingfectioase nu si-a dat seama ca omul avea apendicita si trebuia operat imediat, ci i-a efectuat o noua radiografie, suspectand o afectiune pulmonara.

 

Dr. Bogdan Cojocaru- UPU

In dimineata zilei de 12 iulie, dr. Iordache (Merticariu) a constatat ca starea pacientului este tot mai grava si a decis sa-l trimita pentru investigatii la Spitalul Judetean. Aici, dr. Bogdan Cojocaru, medic urgentist, a constatat imediat ca este vorba despre peritonita, l-a transferat pentru stabilizare la terapie intensiva, iar tanarul a fost consultat si de un medic chirurg. Medicii buzoieni au recunoscut insa ca sunt depasiti de situatie si l-au trimis imediat pe tanar la Bucuresti.

Medicii bucuresteni l-au operat imediat, dar era prea tarziu, tanarul avea deja septicemie generalizata si nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvat.

http://www.umass.lambdaphiepsilon.com/custom-fine-writing-instruments/ Custom Fine Writing Instruments In urma cercetarilor efectuate de procurori,  s-a stabilit ca responsabile pentru decesul lui Vasile (Valeriu) Necula sunt cele trei doctorite, care daca vor fi gasite vinovate de instanta si se va mentine invinuirea de „ucidere din culpa” risca, potrivit art. 178. al.1 si 2 Cod Penal, o pedeapsa cu inchisoarea intre doi si sapte ani.


Categorii: Medici, Spitale

Comentarii (2)

 1. Andrei spune:

  Dupa 6 ani, iata trei tapi ispasitori. De ce a fost nevoie de 6 ani ca sa se ajunga la acuzatii? Si cum e posibil ca 3 medici sa fie acuzati pentru ca ar fi gresit in acelasi caz?! Mi se pare mai probabil ca sefii cei mari din sanatate, de la guvern, se spala pe maini de raspundere si isi lasa colegii pe mainile justitiei, desi stiu bine care e adevarul organizarii spitalelor…

 2. Un medic spune:

  Din pacate nu se comenteaza cauza : datorita lipsei de medici, unele specialitati fiind deficitare, s-a acceptat de circa 10 ani si se accepta in continuare acoperirea garzilor cu medici din asa zisele specialitati inrudite. Este mare eroare – este ca si cum am spune ca sunt ruda cu cuscra (da, prin alianta dar nu de sange). Faptul ca un medic are o specialitate inrudita de fapt ii confera dreptul la un diagnostic prezumptiv si atat. De exemplu specialitatea ORL este chirurgicala dar medicul nu are competenta de diagnostic si tratament in chirurgia generala sau ortopedie, etc. Odata dobandita calitatea de specialist intr-o ramura, nu te mai poti intoarce (de ex.)la specialitatea de medic de familie decat dupa ce sustii un examen care sa dovedeasca ca ti-ai capatat abilitatile necesare.
  Pana la urma, sistemul sanitar este de vina: lipsa de finantare a dus la lipsa de medici si in final pentru a se asigura cat de cat liniile de garda s-au acceptat specialitati ”surogat”.
  Chiar si la acest moment la toate spitalele, inclusiv cel din Buzau, se accepta aceasta situatie – daca nu s-ar accepta, spitalele nu ar mai putea efectua garzi.
  In acest caz, Tribunalul ar trebui sa cheme la bara si Ministerul Sanatatii (Directiile Sanitare) care accepta tacit astfel de practici.

Adaugati un comentariu


 

(obligatoriu)

Arată butoane
Ascunde butoane