Crucea Rosie Buzau continua programul de educatie in domeniul igienei orale

31 ianuarie 2017 | 0 comentarii |

Programul se desfasoara in mai multe scoli din judet, sub forma unor lectii edicative, avand ca subiect principal regulile de igiena orala si generala.

 

Programul Scolar ColgateIn luna noiembrie a anului trecut, Crucea Rosie Buzau, Inspectoratul Scolar si Colgate – Palmolive Romania au demarat la nivelul judetului Buzau Programul Scolar Colgate, un proiect pe care Colgate il desfasoara in Romaia inca din 1993, atunci cand a patruns pe piata autohtona.

Programul se deruleaza in 6 scoli din municipiul Buzau si alte 21 din mediul rural, constand in desfasurarea la nivelul acestor scoli a unor lectii educative, avand ca subiect principal regulile de igiena orala si generala. Cursurile se desfasoara la nivelul claselor primare si sunt sustinute de 70 de profesori care s-au oferit voluntari in cadrul proiectului. In total, 7.756 de elevi vor beneficia de sfaturi si recomandari utile in ceea ce priveste igiena, totodata, primind la finalul orelor de pregatire periute de dinti si alte produse oferite de compania Colgate-Plamolive, initiatoarea proiectului.

Pana la acest moment, programul demarat la jumatatea lunii noiembrie a anului rescut s-a desfasurat fara sincope, la inceputul acestei saptamanii avand loc o noua serie de lectii educative la Scoala George Emil Palade, Liceul Pedagogic Spiru Haret, Scoala Capitan Av. Mircea T. Badulescu, Scoala Gimnaziala Nr. 11 si Scoala Gimnaziala Nr. 7.

 

copii in clasa (2)Programul Scolar Colgate a fost demarat in Romania in 1993, la scurt timp dupa ce compania a patruns pe piata locala, scopul fiind acela de a forma in randul copiilor obiceiuri de igiena orala pe care acestia sa le pastreze pentru tot restul vietii. Inca de la primele editii, initiatorii s-au bucurat de colaborarea unor institutii si organizatii, programul extinzandu-se rapid la nivel national si desfasurandu-se fara intrerupere timp mai bine de 23 de ani. Acesta presupune desfasurarea unor legtii interactive la nivelul claselor primare, pe langa informatiile utile, elevii primind si produse de igiena orala precum periute si pasta de dinti. In cei 23 de ani, numarul copiilor care au fost inclusi in acest program depaseste 5,6 milioane, carora li se adauga in aceasta noua campanie alti 116.000, dintre care vor face parte si elevii buzoieni.

Fiecare lectie de igiena orala abordeaza perspectiva invatarii ca joc, elevii avand ocazia de a invata intr-un mod placut pasii pe care trebuie sa-i respecte in fiecare zi pentru a avea dinti sanatosi, prin intermediul unui film educational, exersand totodata tehnica corecta de periaj dentar cu ajutorul unui model demonstrativ, sub indrumarea profesionistului.

 

copii in clasa (1)Programul este bine venit in Romania, tinand cont de faptul ca igiena orala este un aspect pe care foarte multi il neglijeaza, iar vizitele la stomatolog se fac in special atunci cand durerile provocate de carii devin greu de suportat sau atunci cand dintii frontali cad sau se rup din cauza cariilor, devenind o problema estetica ce trebuie rezolvata.

Studii recente arata ca, peste 80 la suta dintre romani se confrunta cu probleme dentare, cele mai frecvente dintre acestea fiind cariile. In ceea ce priveste noua generatie, 75 la suta dintre copiii de pana in 13 ani au carii pe dintii temporari, iar patru din zece copii au carii pe dintii definitivi, aproape 90 la suta dintre acestea netratate. De asemenea, ultimele date de la nivel national arata ca romanii isi schimba in prezent periuta de dinti o data la un an si jumatate, mai des fata de 2013, cand statisticile aratau ca un roman folosea aceeasi periuta de dinti timp de doi ani. Totodata, consumul de produse de igiena orala la romani a fost in crestere in 2014 fata de 2013, ajungandu-se la un tub si jumatate de tuburi de pasta de dinti pe an, de la un tub.

 


Adaugati un comentariu


 

*