Dissertation From Here Routledgeflamer Series University " />

Algocalminul, vandut in farmacii ca la piata

5 martie 2014 | 0 comentarii |

Do Online Term Papers Work

Best College Admissions Essay On Writing

Anke Hartung Dissertation

How To Start A College Admission Essay 100 Word Potrivit cercetarii de piata, farmacistii din mai multe farmacii, unele independente, altele facand parte din retele de farmacii, au eliberat fara reteta intre 2 si 20 de comprimate filmate/pastile de Algocalmin, in perioada 20 februarie — 3 martie. Este vorba de SC S.I.E.P.C.O.F.A.R. S.A, Catena Hygeia SRL, SC Sensiblu SRL, SC Medimfarm SRL, Farmaplant SRL, SC Iris Pharm SRL, SC Help Farm Plus SRL (Catena), Helen Farm, SC Help Net Farma SA, MC Serv Tour SRL, Centrofarm SA, Nicolle Impex SRL, SC Belladonna Concept Pharm SRL, Farmacia Alissa Retail SRL, Lavira Transport SRL (Catena)”, se arata in comunicatul amintit.

 

algocalminAPC atrage atentia ca potrivit Hotararii Consiliului Stiintific (HCS) al Agentiei Nationale a Medicamentului (ANM) nr. 7 din 23 martie 2010, s-a modificat statutul de clasificare pentru eliberarea medicamentelor care contin metamizol sodic, de la eliberare fara prescriptie medicala, la eliberare cu prescriptie medicala care se retine in farmacie.

http://akotguvenlik.com/?dock-manager-resume Dock Manager Resume Metamizolul sodic este substanta activa din algocalmin, algozone, algoremin, centralgin si alte medicamente cu diverse denumiri comerciale. Substanta activa a acestor medicamente, metamizolul sodic, poate provoca o boala grava a sangelui — agranulocitoza, motiv pentru care mai multe state din Uniunea Europeana le-au interzis, iar in altele este posibila achizitia numai cu prescriptie medicala. Solicitam farmaciilor sa tina seama de responsabilitatea pe care o au intr-o piata in care consumatorii nu au foarte multe informatii, si sa nu incurajeze consumul iresponsabil de medicamente”, atrage atentia prof. univ. dr. Costel Stanciu, presedintele APC.

In tara noastra exista 13 calmante din categoria celor care, de la 1 februarie 2011, pot fi vandute doar pe baza reteta: Algocalmin, Fabocalm, Metamizol Solacium, Algiotop, Algoblock, Algozone, Alindor, Algoremin, Metamizol Farmacon, Quarelin, Novocalmin, Sintocalmin si Centralgin.

http://www.kusanairobi.org/consumer-buying-behavior-literature-review/ Consumer Buying Behavior Literature Review  

farmacieOrganismul International de Control al Stupefiantelor (OICS), agentie care tine de I Need Help With Writing A Paper ONU, cu sediul la http://motivatebydesign.com/architectural-dissertation-subjects/ Architectural Dissertation Subjects Viena, trage la randul sau un semnal de alarma privind consum,ul abuzoiv de medicamente eliberate pe baza de prescriptie, considerand ca aceasta este o „ http://eaglesviewinc.org/master-thesis-company-sweden/ Master Thesis Company Sweden http://vri.unmsm.edu.pe/?friendship-essay-student-essays-summary Friendship Essay Student Essays Summary amenintare crescanda” pentru sanatatea publica, relateaza AFP, citat de Agerpres.

Essay Help Online Free Aceasta utilizare excesiva s-a intensificat in toate regiunile (…), depasind in unele tari nivelul de consum al drogurilor ilegale”, se arata in raportul anual al OICS, care explica aceasta evolutie in special „ prin ideea eronata ca medicamentele prescrise sunt mai putin susceptibile de abuz decat drogurile ilegale”.

Potrivit raportului, continentul nord-american este cel mai afectat de aceasta practica, iar femeile sunt in general mai expuse decat barbatii la abuzul de medicamente prescrise.

Institutia le cere statelor lumii sa reduca oferta disponibila a acestor medicamente si sa sensibilizeze publicul, prin intermediul, de exemplu, al zilelor de colectare a medicamentelor neutilizate pe baza de reteta. Potrivit OICS, aceste initiative au permis, in SUA, retragerea din circulatie a peste 1.700 tone de medicamente, din anul 2010.

 


Adaugati un comentariu


 

(obligatoriu)

Arată butoane
Ascunde butoane