Un proiect implementat la Buzau, calificat in semifinala Campionatului de Bine

3 ianuarie 2017 | 0 comentarii |

Pana pe 18 ianuarie, initiatorii trebuie sa atraga donatii de cel putin 1.000 de lei, de la cel putin 20 de donatori diferiti, pentru a se califica in faza superioara si a putea spera la premiul oferit de organizatori.

 

ajungem mariSpre finalul anului trecut, Campionatul de Bine a ajuns intr-a doua etapa a editiei care se desfasoara in perioada 6 decembrie 2016 – 15 februarie 2017, find desemnati semifinalistii competitiei. Astfel, din cele 110 proiecte inscrise in concurs, s-au calificat pentru semifinala 54, implementate de 44 de organizatii non-profit, printre acestea numarandu-se si un proiect ce urmeaza a fi implementat la nivelul judetului Buzau.

Este vorba despre proiectul Ajungem Mari, implementat de organizatia cu acelasi nume, care isi propune sa sustina copiii si tinerii institutionalizati si din medii defavorizate sa ajunga oameni responsabili si independenti, dezvoltandu-le abilitati, motivandu-i sa-si continue educatia prin invatare interactiva si iesiri educative alaturi de voluntari prieteni si modele de urmat.

Beneficiarii sunt 83 de copii si tineri institutionalizati, inscrisi in sistemul de protectie a copilului in judetul Buzau, care  au intre 4 si 19 ani si provin dintr-un centru de ocrotire si din apartamente de tip familial aflate in structura DGASPC.

 

bursa binelui (1)Copiii urmeaza scoli normale sau speciale ori sunt inscrisi in programe de „A doua sansa”, dar au mari lacune in invatare si sunt deseori marginalizati de colegi si foarte vulnerabili, cazand prada foarte usor tentatiilor si pericolelor.

Prin activitatile interactive derulate de voluntari, copiii isi imbunatatesc performantele scolare, devin mai interesati de educatie si mai motivati sa invete, capata incredere in ei si invata sa comunice si sa relationeze, intrand in contact cu voluntarii care le devin modele.

Sunt organizate, in acest scop, cat mai multe iesiri din mediul in care copiii traiesc zi de zi, iar voluntarii sustin saptamanal sedinte interactive de pregatire scolara si ateliere creative prin metode non-formale, urmarind astfel imbunatatirea performantelor scolare si dezvoltarea abilitatilor practice si de comunicare ale copiilor, pentru a facilita integrarea lor in comunitate. Prin incurajari constante si activitati atractive, copiii descopera placerea de a invata, au satisfactia reusitei si sunt motivati sa faca alegeri corecte.

 

ajungem mari 2Pentru a se califica in faza urmatoare, proiectul voluntarilor buzoieni trebuie sa atraga, pana in 18 ianuarie, donatii in valoare de cel putin 1.000 de lei, de la cel putin 20 de donatori diferiti, donatii ce pot fi facute aici.

La finalul Campionatului de Bine vor fi recompensate primele 3 proiecte, in functie de numarul donatiilor si numarul de donatori atrasi, premiile constand in dublarea sumei stranse in perioada competitiei, in limita a 5.000 Euro pentru fiecare proiect castigator.

Campionatul de Bine este o competitie pentru strangerea de donatii adresata ONG-urilor din Romania, urmarind sa transforme organizatiile in proprii fundraiseri, in vederea atragerii de donatii. Campionatul este gazduit, organizat si implementat de Bursa Binelui, platforma de donatii necomisionabile dezvoltata de catre Banca Comerciala Romana, in parteneriat cu EuPlatesc.ro.

Bursa Binelui este singura platforma on-line care permite donatii fara comision, incurajand astfel donatorii care vor sa participe cu sume mici,  de 5, 10 lei, pentru sustinerea financiara a unei cauze. Suma minima care poate fi donata este de 5 lei, iar toata tranzactia este suta la suta securizata.

 


Categorii: Actual, Organizatii

Adaugati un comentariu


 

*