Spitalul de Arsi din Capitala, luat cu asalt, in aceasta dimineata, de politisti si procurori

Anchetatorii vizeaza 26 de persoane, majoritatea medici, care efectuau ilegal operatii estetice  in cadrul unitatii medicale, pacientii achitand costurile la o clinica privata, dar fiind internati la stat cu un diagnostic fals, pentru care tratamentul era decontat de CNAS.

 

Spitalul de Arsi Bucuresti

Spitalul de Arsi Bucuresti

O ancheta la care lucreaza nu mai putin de 12 procurori si peste 150 de politisti se deruleaza Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala, fiind vizate 26 persoane, in majoritate cadre medicale suspectate ca au efectuat operatii estetice in timpul programului de lucru, in cadrul spitalului, folosindu-se de salile si dotarile unitatii medicale, contra unor sume de bani pe care le primeau de la pacienti. Pentru ca aceaste practici contravin legii, pacientii operati erau internati in spital cu diagnostice fictive si se pare ca o parte din tratament era chiar decontat de CNAS, desi operatiile estetice de infrumusetare nu sunt incluse in lista procedurilor platite de la bugetul de stat. Filajul procurorilor se desfasura de mai multa vreme, astfel ca acestia au obtinut suficiente date, in baza carora au obtinut mandate de perchezitie, iar in aceasta dimineata au descins la 23 de adrese – locuinte ale suspectilor si Spitalul de Arsi.

 

operatie2Cum spuneam, 12 procurori si peste 150 de politisti participa la aceste perchezitii, in aceasta dimineata spitalul fiind practic asediat, politistii postandu-se la toate iesirile din unitatea medicala si verificandu-i atent pe toti cei care intrau sau ieseau. Totodata, au fost perchezitionate cabinetele suspectilor si au fost ridicate mai multe documente spre a fi verificate.

Intr-un comunicat remis de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti se arata ca impotriva celor 26 de suspecti s-a inceput urmarirea penala, dupa caz, pentru luare de mita, dare de mita, inselaciune si fals intelectual. Din surse apropiate anchetatorilor se pare ca printre suspecti se numara 16 medici din cadrul spitalului, carora li se atribuie infractiunile de luare de mita, inselaciune si uz de fals, vizati fiind si pacientii, sau mai precis pacientele, care le-au oferit bani pentru a beneficia de operatiile estetice efectuate ilegal.

 

politistiPacientii erau persoane dispuse sa sufere pentru frumusete, asa ca apelau la medicii specialisti pentru efectuarea de operatii estetice cum ar fi liposuctii, rinoplastii, vaginoplastii, implanturi mamare, implanturi fesiere. Medicii le cereau pentru aceste interventii preturi mai mici decat cele practicazte pe piata, iar banii ii primeau personal. Apoi, persoanele respective erau internate la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala, medicii cu care facusera aranjamentul avand grija sa fie inregistrate cu diagnostice false, intrucat operatii de genul celor solicitate nu se efectureaza in cadrul unitatii medicale. La scurt timp dupa internare, pacientii internati fictiv erau supusi interventiilor chirurgicale de infrumusetare pentru care platisera, medicii care efectuau operatiile fiind in timpul programului de lucru si folosindu-se fara drept de logistica spitalului. Ulterior, medicii in cauza ar fi decontat ilegal serviciile medicale in baza diagnosticelor false cu care fusesera internati pacientii operati in acest mod.

Potrivit anchetatorilor, medicii vizati ar fi incasat lunar in acest mod intre 15.000 si 20.000 de euro.

Ancheta este inca in faza incipienta si ramane de vazut daca cei suspectati vor ajunge in arest si care va fi reactia Ministerului Sanatatii in legatura cu acest caz, fiind evident ca este vorba de o practica ce se desfasura de mai multa vreme si e greu de crezut ca cei din conducerea spitalului nu ar fi avut cunostinta de acest fapt.

 



Comentarii (1)

  1. Buzoianul spune:

    Constatarile probabil ca sunt corecte, dar arata doar o fata a problemei..
    Daca este sa consideram reale sumele vehiculate si calculand pentru un an de zile vom ajunge la suma de circa 1 milion euro care se impartea intre multe persoane.
    Sa comparam cu marile fraude din politica, fotbal, regii de stat unde sume de departe mai mari reveneau la una-doua persoane (care oricum nu erau nici prost platite și nici nu munceau).
    Stalin avea o vorba: daca omor cativa oameni ma va sti toata lumea, daca omor 20-30.000, aceasta cifra nu poate fi acceptata de mintea omului de rand, deci nu va crede nimeni ca am omorat (asa s-a si intamplat).
    Deci, suma platita de un pacient, sa zicem 3000 euro (la intreaga echipa) este o suma care o poate ”digera” omul de rand, dar cand un politician sau un fotabalist a luat, de unul singur 3-5 milioane de euro sau mai mult, aceasta suma este incomensurabila pentru un om de rand caruia i-ar lua trei-patru vieti sau mai mult, ca sa o castige muncind.
    La final politicianul, fotbalistul, directorul de regie ia 2-3 ani de puscarie, cea mai mare suma de bani ii ramane si mai cere si gratiere sau tratament in strainatate, fiindca, doar s-a imbolnavit in timp ce ridica sumele mari de bani si i s-a dislocat coloana cervicala.
    La Buzau, frauda de la maternitate a fost pedepsita cu promovarea celor doi Mocanu in Parlament (nici macar nu s-a cerut ridicarea imunitatii, desi se discuta ca sunt in ancheta).
    In plus, seful Consiliului Judetean cere alti bani de la populatie pentru sistemul sanitar, ca doar nu se cuvine sa ia banii de la un frate politic – fratia trans-partinica functioneaza perfect in Romania.

Adaugati un comentariu


 

*