Casa Transporturilor va fi preluata de CNAS, iar spitalele CFR, de autoritatile locale si Ministerul Sanatatii

31 decembrie 2012 | 0 comentarii |

In cazul transferului anuntat de ministrul Fenechiu, Spitalul CF Buzau ar putea trece in subordinea Primariei, devenind astfel Spital Municipal.

 

Relu fenechiu, ministrul Transporturilor

Casa de Asigurari de Sanatate a Ministerului Transporturilor va fi preluata de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), iar spitalele CFR din tara vor fi transferate catre autoritatile locale si judetene sau catre Ministerul Sanatatii, a anuntat duminica, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Acesta a declarat, intr-o conferinta de presa la Iasi, ca a primit deja avizul premierului in acest sens si ca nu intelege de ce trebuie sa existe o casa de asigurari de sanatate la ministerul pe care il conduce, motiv pentru care aceasta va fi transferata, in cel mai scurt timp, catre CNAS.

Am gasit in Ministerul Transporturilor spitale si o casa de asigurari de sanatate. Nu a putut nimeni sa-mi explice de ce ministerul are nevoie de o casa de sanatate. Am vorbit deja cu premierul si a fost de acord ca in cel mai scurt timp sa transferam Casa de Sanatate la Casa de Sanatate Nationala, iar toate spitalele sa le transferam catre consiliile judetene, primarii sau catre Ministerul Sanatatii”, a spus Relu Fenechiu, citat de presa ieseana.

Ministrul nu a exclus insa ca cel putin deocamdata, din cauza unor proiecte cu finantare europeana pe care acestea le deruleaza, sa pastreze in structra Ministerului Transporturilor cele doua spitale CF din Bucuresti.

S-ar putea sa fie doua exceptii, pentru spitalele din Bucuresti. La cele doua spitale exista niste finantari europene si nu sunt convins ca voi gasi modalitatea de a le transfera cu tot cu aceste proiecte. Daca vom fi pusi in situatia de a risca pierderea proiectelor, evident ca le vom pastra la minister, pana cand se finalizeaza proiectele”, a mai spus Fenechiu.

In subordinea Ministerului Transporturilor se afla 15 spitale, dintre care doua in Bucuresti (Spitalul Clinic nr. 1 Cai Ferate Witting si Spitalul Clinic nr. 2 Cai Ferate), iar cate unul in Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea, Brasov, Sibiu, Ploiesti, Constanta, Galati, Pascani, Craiova, Simeria si Drobeta-Turnu Severin.

 

La Buzau functioneaza o Sectie exterioara a Spitalului CF Galati

 

Oftalmologie CF Buzau

La Buzau functioneaza o sectie exterioara cu paturi a Spitalului CF Galati, inca de la infiintare, in 1980, spitalul galatean al transportatorilor avand  in structura sa doua unitati distincte: Spitalul Cai Ferate Galati si Sectia Exterioara cu paturi Cai Ferate Buzau. Ambele unitati sanitare sunt organizate in sectii cu paturi (medicina interna si chirurgie) si doua dispensare policlinici in care activitatea medicala se desfasura pe doua coordonate distincte: examinari ale personalului cu functii in siguranta circulatiei si navigatiei si activitate curativa. Spitalul CF Buzau are in structura sa 80 de paturi pentru spitalizare continua si 10 pentru pentru spitalizare de zi.

Secria Chirurgie generala functioneaza cu 40 de pturi, din care in Compartimentul ORL  sunt 12 paturi, alte 3 paturi sunt pentru Compartimentul Ortopedie-traumatologie, iar la ATI sunt alte 3 paturi. Medicina Interna  are , de asemenea, 40 de paturi, iar pentru Spitalizarea de zi  mai sunt disponibile inca10 paturi. Unitatea mai dispune de Camera de garda, Bloc operator, Sterilizare,  Framacie si Spalatoirie proprie.

In ambulatoriul de specialitate functioneaza un Compartiment de evidenta medicala si cabinete de Medicina interna, Chiruirgie generala, ORL, Oftalmologie, Neurologie, Psihiatrie, Medicina Muncii, Obstetrica-ginecologie, Dermato-venerologie, Ortopedie-traumatologie, Laborator analize medicale, Laborator Radiologie si imagistica, Laborator Recuperare Medicina Fizica si Balneologie, Explorari functionale, Sterilizare.

In noile conditii conturate de ministrul Fenechiu, probabil ca Spitalul CF Buzau va deveni Spital Municipal si va trece in subordinea Primariei.

Spital CF Galati are la ora actuala 215 paturi pentru spitalizare continua si 20 pentru spitalizare de zi, pentru care asigura servicii 440 de angajati, din care 295 in spital, iar 93 in Ambulatoriul de Specialitate.

Consiliul medical de la Buzau este format din dr. Ana Adela Lungu Stan – medic sef Sectia Exterioara cu Paturi, Eleonora Ene – farmacist sef  si dr. Emilian Doniga – medic sef Ambulatoriul de specialitate.


Categorii: Spitale

Adaugati un comentariu


 

*