2574 de vieti salvate de SMURD Buzau in 2012

13 ianuarie 2013 | 0 comentarii |

Echipajele ISU Buzau au avut anul trecut 3.646 de interventii, dintre care nu mai putin de 2.635 de cazuri au fost de competenta SMURD. Au predominat traumatismele si afectiunile cardiace.

 

Incendii, descarcerari, salvari de vieti omenesti, de animale sau de bunuri. Cu aceste realizari s-au prezentat la sedinta de bilant reprezentantii ISU Buzau, ale carui echipaje au avut anul trecut 3.646 de interventii, dintre care nu mai putin de 2.635 de cazuri (72,27%), acordand servicii de prim-ajutor  unui  numar de 2.574 de persoane (2.368 adulti si 206 copii) au fost de competenta SMURD, mai mult de sapte vieti pe zi fiind salvate prin interventiile de prim-ajutor de urgenta.

 „Echipajele SMURD au acordart prim ajutor medicalde urgenta in 2.635 de cazuri, dintre care 55,45% – afecţiuni diverse, 457 de cazuri de traumatisme, 281 de cazuri de afecţiuni cardiace, 67 de cazuri de prim ajutor la accident rutier, 33 de cazuri de descarcerare” , se arata in bilantul prezentat de conducerea ISU în cadrul unei sedinte extraordinare a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Buzau prezidata de seful CJSU, prefectul Gabriel Balta. Tot la sedinta de bilant de la Prefectura Buzau s-a evidentiat faptul ca salvatorii SMURD au fost solicitati in nu mai putin de 72,2% dintre interventiile ISU Buzau in 2012. Timpul mediu de raspuns al echipajelor a fost de cinci minute de la solicitare, iar durata medie a unei interventii, de 16 minute.

A scazut totusi numarul interventiilor autospecialei de descarcerare din cadrul SMURD la accidente de circulatie, de la 41 la 33, fata de 2011, iar in urma producerii accidentelor rutiere, echipajele SMURD au acordat asistenta medicala unui numar de 25 de persoane (24 adulti si un copil).

 

Semne bune pentru 2013

 

Vesti bune au fost prezentate de seful ISU, Danut Nicolae, in cadrul sedintei de bilant, pentru anul in curs. El a precizat ca Judetul Buzau va beneficia de o autospeciala pentru cercetare Chimica, Bacteriologica, Radioactiva si Nucleara (CBRN) intrata in dotarea ISU Braila, zilele acestea. In cadrul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Sud-Est pentru Situatii de Urgenta (ADISESU), benefiara a Programului Operational Regional prin care s-a derulat o investitie de peste 51 de milioane de lei – „Achizitionare echipamente specifice pentru imbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie in situatii de urgenta, acordarea asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat, in regiunea Sud-Est”, sunt cuprinse cele sase judete ale Regiunii Sud-Est (Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea si Vrancea). S-a ales Braila pentru a fi dotata cu aceasta autospeciala, deoarece are cea mai mare portiune de Dunare dintre toate judetele prinse in acest proiect, iar fluviul este traversat regulat de convoaie cu combustibil cu risc nuclear, catre centrala de la Kozlodui – Bulgaria.

Pana la sfarsitul acestui an, in cadrul aceluiasi proiect, la ISU Buzau sunt asteptate cate trei autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma de mare si medie capacitate (unitatea „Neron Lupascu” de la Buzau nemaifiind dotata cu echipamente din anii 80), o autospeciala pentru descarcerari grele, doua ambulante de prim ajutor si una de resuscitare/reanimare.


Adaugati un comentariu


 

*