Vesti tot mai bune despre copiii cu sindrom hemolitic uremic de la spitalul Marie Curie

24 februarie 2016 | 0 comentarii |

Doar cinci dintre ei mai sunt la acest moment internati, insa evolutia lor este una foarte favorabila, medicii fiind optimisti si in privinta singurului pacient care se mai afla la Terapie Intensiva.

 

inimacopiilor-cardiologiemariecurie-10-sept-2013-2Cosmarul familiilor din Arges, ai caror copii au fost infectati cu o bacterie extrem de agresiva, contractata din surse necunoscute, se apropie de sfarsit. Medicii de la spitalul Marie Curie au anuntat astazi ca toti cei cinci copii care mai sunt internati aici pot fi considerati in convelescenta, chiar daca trei dintre ei mai fac inca dializa.

Din pacate, aceasta bucurie nu poate fi impartasita si de familiile celor trei copii care au pierdut lupta cu boala si au decedat la acelasi spital, suferinta oamenilor fiind accentuata si de faptul ca nici la acest moment nu stiu din ce cauza s-au imbolnavit copiii lor, sursa infectiai fiind inca neidentificata, in ciuda eforturilor depuse si a ajutorului venit din partea expertilor straini, sositi in Romania zilele trecute.

Epidemia este in faza sa finala, iar copiii cu sindrom hemolitic uremic internati la Marie Curie dau semne ca vor trece cu bine peste boala, unii dintre ei fiind deja declarati vindecati si lasati sa plece acasa.

Conform ultimelor date comunicate de reprezentantii spitalului, aici se mai afla internati cinci copii cu sindrom hemolitic uremic. Lor  li se adauga un al saselea, care s-a vindecat de aceasta boala, dar care va mai ramane internat cateva zile din cauza unei alte afectiuni, care nu are nicio legatura cu acest sindrom.

 

Dr. Mihaela Balgradean

Dr. Mihaela Balgradean

Seful Sectiei de Nefrologie a Spitalului, medicul  Mihaela Balgradean, a anuntat in urma cu putin timp ca dintre cei cinci pacienti, unul singur se mai afla la terapie intensiva, ceilalti patru fiind internati in sectia pe care o coordoneaza. Dintre pacientii de la Nefrologie, doi copii mai sunt dializati, iar in cazul celorlalti doi s-a sistat aceasta procedura dupa ce medicii au constatat ca functiile renale au revenit la normal.

Si in cazul celorlalti doi copii dializati lucrurile evolueaza bine, existand semne ca diureza isi revine treptat. In ceea ce-l priveste pe pacientul aflat inca la Terapie Intensiva, medicul de la Marie Curie spune ca si in cazul lui evolutia este una favorabila, mentinandu-se totusi dializa, intrucat diureza nu a revenit inca la parametri optimi, insa nu sunt motive de ingrijorare in acest sens. In cazul sau nu s-a reluat inca alimentatia orala, fiind in continuare hranit cu ajutorul unei sonde naso-gastrice.

 

dializa marie curieIn cursul zilei de ieri a mai fost externata o fetita in varsta de un an si o luna, iar acelasi lucru ar fi urmat sa se intample si cu un alt pacient, declarat vindecat de sindromul hemolitic uremic, insa acestuia i s-a depistat o alta afectiune si a fost transferat in alta sectie a spitalului, unde va mai ramane internat cateva zile, fiind insa in afara oricarui pericol.

Astazi dimineata, un alt copil din Arges a fost internat la Marie Curie, la solicitarea parintilor, dar in cazul lui, diagnosticul nu a fost confirmat inca, asa ca nu se stie daca este vorba tot despre sindrom hemolitic uremic. Deocamdata, medicii nu cred ca vor mai fi facute externari in aceasta saptamana, insa spun ca saptamana viitoare, cu siguranta, alti copii vor pleca acasa. Referitor la evolutia lor ulterioara, dr. Mihaela Balgradean considera ca este prematur sa se pronunte daca vor ramane cu sechele datorate afectarii functiei renale. „Este foarte devreme sa stabilim, in acest moment, in care nici nu s-a incheiat bine boala acuta, care ar fi semenele de progresie a bolii renale pe viitor. Sunt lucruri pe care le urmarim, cunoastem aceste lucruri si din cazurile pe care le-am avut anterior. In functie de ceea ce se vede la controale se va stabili daca exista sau nu un impact asupra functiei renale. Referindu-ne la durata dializei la acesti copii, la cei la care s-a suprimat deja dializa, ea nu s-a incadrat in acei parametri care sa ne induca teama pentru niste sechele renale viitoare. Pentru cei care sunt inca cu proceduri de dializa, monitorizam cu atentie acest lucru, stiut fiind ca, in general, peste 20 de zile de dializa reprezinta un semnal de atentie pentru tot ceea ce inseamna pe viitor functia renala a acestor copii”, a precizat medicul.

 

 

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*