„Vanatoarea” de pokemoni poate fi si benefica pentru sanatate

18 martie 2017 | 0 comentarii |

Impatimitii jocului Pokemon Go fac mai multa miscare de cand practica acest joc, insa nu trebuie omise riscurile le care se expun in timp ce merg pe strada sau prin parcuri cu ochii in telefon.

 

pokemonAsociatia Americana a Inimii s-a aratat preocupata de efectele pe care le are pentru sanatate jocul Pokemon Go, care a starnit o adevarata isterie printre utilizatorii de smartphone-uri, inca de la momentul lansarii, anul trecut. Dincolo de accidentele care au avut loc din cauza ca victimele mergeau pe strada concentrandu-se in mod exclusiv asupra „pokemonilor” din telefon, ajungand astfel sa fie loviti de masini sau sa cada in diferite „capcane” de pe strazi ori din parcuri, s-a stabilit ca acest joc prezinta si un beneficiu, in ceea ce priveste reducerea riscului cardiovascular, mai ales in cazul persoanelor supraponderale sau al celor sedentare. „Furati” de jocul virtual, utilizatorii au inceput sa faca mai multa miscare, in goana dupa pokemoni, in astfel de activitati fiind angrenate chiar si persoanele mai sedentare, care cu greu se lasau convinse sa se miste din fotoliu.

Pentru investigatia lor, cercetatorii au studiat 167 de persoane care au jucat Pokemon Go, ce consta in vanarea in diferite locuri a unor creaturi virtuale, cu telefonul mobil. S-a constatat ca jucatorii au realizat aproape 2.000 de pasi in plus pe zi, ceea ce reduce cu 8% riscul cardiac sau de accident vascular cerebral.

 

pokemon goInainte de a juca Pokemon Go, participantii faceau, in medie, 5.678 de pasi pe zi, insa numarul acestora a crescut la 7.654 dupa ce au intrat in joc.

Rezultatele sugereaza ca jocurile care necesita o activitate fizica pot incuraja, intr-adevar, persoanele sedentare sa faca exercitii fizice, este una dintre concluziile cercetatorilor americani.

Pentru acest studiu, cercetatorii au urmarit cei 167 de utilizatori, care au inceput sa joace Pokemon Go in iulie 2016, cerandu-le sa le comunice numarul de pasi realizati in fiecare zi, calculati cu ajutorul unui podometru pe smartphone-ul lor, de la mijlocul lunii iunie si pana la 31 iulie 2016.

Desi interesul pe care il arata initial utilizatorii poate scadea cu timpul, specialistii considera ca realizarea unei activitati fizice, chiar si vanad pokemoni, poate fi mai buna decat sa stai asezat intr-un fotoliu. Studiul in cauza poate fi util pentru realizarea a altor jocuri digitale, care sa-i incurajeze pe oameni sa faca mai multa miscare. Medicii sunt unanim de acord ca miscarea inseamna viata, sportul inseamna sanatate curata, iar toate studiile realizate pana acum au dovedit acest fapt.

 


Categorii: Actual, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*