Societatea de Salvare Bucuresti incearca sa intre din nou in Cartea Recordurilor

14 ianuarie 2016 | 0 comentarii |

Membrii organizatiei intentioneaza ca in luna mai sa isi doboare propriul record mondial, organizand cel ma mare curs de prin ajutor din lume.

 

Record mondial prim ajutorLa acest moment Romania este detinatoarea unui record mondial consemnat in urma cu aproape cinci ani, cand Societatea de Salvare Bucuresti, in colaborare cu Serviciul de Ambulanta Bucuresti – Ilfov au organizat cel mai mare curs de prim-ajutor din lume. Precedentul record fusese stabilit cu un an inainte in Mexic, unde 6.577 de cursanti au invatat simultan sa acorde primul ajutor. Recordul stabilit de mexicani a deveniti totodata o provocare pentru membrii Societatii de Salvare Bucuresti, care s-au mobilizat, iar in luna iulie a anului 20111 au reusit sa doboare acest record, organizand pe stationul Dinamo un curs de prim ajutor la care au participat 7.402 persoane. Romanii si-au castigat astfel pe merit locul in Cartea Recordurilor, loc pe care si-l pastreaza si in prezent. Cu toate acestea, salvatorii romani au considerat ca odata cu finalizarea lucrarilor la Stadionul National s-a creat mai mult spatiu de manevra” si totodata s-a nascut o noua provocare.

Astfel, membrii societatii de salvare si reprezentantii SABIF, s-au decis sa reediteze performanta din urma cu cinci ani si sa isi doboare propriul record mondial, consolidandu-si astfel locul pe care le-au castigat in Cartea Recordurilor.

 

record mondialAtacarea propriului record urmeaza sa aiba loc in luna mai, pe Stadionul National, unde organizatorii intentioneaza sa mobilizeze cel putin 12.000 de persoane carora sa le fie predate simultan cursuri de prim ajutor. Initiativa a fost anuntata zilele trecute, au fost contactati si reprezentantii Cartii Recordurilor care se vor afla din nou la Bucuresti in luna mai pentru a asista la eveniment si a consemna oficial noul record.

In curand va fi lansata si o ampla campanie de popularizare a evenimentului, in scopul mobilizarii a cat mai multi voluntari care sa urmeze acest curs dar si a instructorilor specializat in predarea manevrelor de prim-ajutor.

La precedentul eveniment, organizatorii au pus la dispozitie 700 de manechine, alaturi de care s-au aflat tot atatia instructori care au predat cursul, insa de aeasta data va fi nevoie de mult mai multa logistica si personaal, avand in vedere ca se intentioneaza depasirea aproape 5.000 de persoane a numarului de participanti din 2011.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*