Mobilizare de forte la malul marii, in sprijinul copiilor cu autism

In statiunea Mamaia va avea loc un maraton unic in lume, pe parcursul caruia 480 de politisti, jandarmi, pompieri, voluntari de la Crucea Rosie si alti participanti vor alerga pe nisip, 24 de ore.

 

autism constantaIn ciuda vremii reci si deloc prietenoase, maine dimineata, pe plaja de la Mamaia se va da startul unui eveniment ce va constutui o premiera internationala, organizat din considerente caritabile, in scopul strangerii de fonduri care sa fie folosite pentru a-i ajuta pe copiii care sufera de autism. Este vorba de o cursa de alergare care se va desfasura fara oprire, pe durata a 24 de ore, si va mobiliza 20 de echipe a cate 24 de concurenti. Vorbim de un maraton care se va desfasura integral pe nisip, fiecare ora alergata de concurenti urmand a fi echivalata cu cate 300 de euro, care vor fi donati de sponsorul principal al evenimentului.

Competitia este organizata de Centrul de Psihologie Marea Neagra, care desfasoara un proiect mai amplu denumit Camera Virtuala, proiect dedicat copiilor care sufera de autism.

Evenimentul care va debuta maine, cu incepere de la ora 10.00, face parte din acest proiect care promoveaza drepturile de integrare in comunitate a copiilor diagnosticati cu tulburari din spectrul autist, mobilizand o comunitate importanta de oameni dispusi sa contribuie la aceasta cauza.

 

Adrian Gemanaru

Adrian Gemanaru

Principalul promotor al maratonului este psihologul Adrian Gemanaru, presedintele Centrului de psihologie Constanta, cunoscut si ca un pasionat de alergare si de miscare, in general, care aparticipa frecvent si la alte competitii, alergand de fiecare data pentru copiii cu autism. La centrul pe care il manageriaza sunt diagnosticati, anual, aproximativ 150 de copii cu tulburari din spectrul autist, despre care psihologul constantean spune ca au mare nevoie de suportul nostru moral si financiar, iar evenimentul sportiv, unic in lume, este organizat special pentru ei. Prin formatul competitiei, dorim sa scoatem in evidenta forta oamenilor de a actiona ca un intreg si de a depasi impreuna greutati fizice si psihice”.

Competitia va fi inedita atat prin formatul sau, cat si prin categoriile de participanti care vor lua startul. Echipele vor fi formate din politisti, jandarmi, pompieri, militari din cadrul Garzii de Coasta, voluntari de la Crucea Rosie, cercetasi marini, carora li se vor adauga si numerosi elevi, studenti si antrenori de fitness.

 

Maratonul nisipului

Maratonul Nisipului 2017

Dupa cum se vede, este vorba despre persoane deprinse in general cu efortul, competitia fiind una de anduranta si necesitand o buna pregatire fizica din partea celor care doresc sa reziste pe parcursul celor 24 de ore. Traseul va avea forma unei bucle pe care concurentii vor alerga in continuu, de maine dimineata, pana duminica la ora 10.00, cursa desfasurandu-se sub forma de stafeta. „Este o cursa in care trebuie sa incerci sa supravietuiesti cat mai mult, terminarea competitiei fiind la 24 de ore fata de startul ei. Traseul concursului masoara o distanta de trei kilometri, pe care concurentii o pot parcurge de cate ori doresc. Important este ca, la jumatatea traseului, acolo unde exista punctul de intoarcere, fiecare participant sa-şi ridice jetonul pe care va trebui sa-l introduca in cutia echipei sale, la finalul buclei. Fiecare echipa va alerga cu o torta, care se va aprinde la apusul soarelui, iar in situatia in care echipa va ramane fara niciun concurent pe timpul noptii, atunci torta va fi stinsa, iar echipa va parasi concursul”, a mai prezizat Adrian Gemanaru. Orele alergate de competitori vor fi convertite in bani de sponsorul evenimentului, iar suma astfel obtinuta va fi folosita pentru terapia copiior pe care centrul special de la Constanta ii are in grija.

Evenimentul are loc la o luna dupa ce, tot pe plaja de la Mamaia, a avut loc o noua editie a Maratonului Nisipului, eveniment in urma caruia fondurile rezultate din taxele de participare au fost donate spitalului din Constanta pentru achizitia de aparatura necesara ingijirii noilor nascuti si dotarii Sectiei de Pediatrie. Totodata, competitia care a aliniat la start peste 1.000 de participanti, a avut ca scop si tragerea unui semnal de alarma in privinta riscurilor obezitatii infantile, mobilizand cat mai multi parinti sa participe impreuna cu copiii la cursa care le-a fost dedicata.

 


Adaugati un comentariu


 

*