MACII ROSII- Sarbatoarea verii pentru copiii bolnavi de cancer

27 iulie 2016 | 0 comentarii |

Evenimentul este organizat de Asociatia PAVEL si va avea loc joi dupa-amiaza, in curtea Institutului Oncologic „Prof. Dr Alex. Trestioreanu”din Bucuresti.

 

maci rosiiAsociatia parintilor care au copii bolnavi de cancer – P.A.V.E.L. invita prietenii si colaboratorii sa se alature celei de-a treia editii a sarbatorii dedicata copiilor cu afectiuni oncologice, „Macii Rosii- Sarbatoarea verii”.

Evenimentul va avea loc joi, 28 iulie 2016, in intervalul orar 17.30-21.00, in curtea Institutului Oncologiuc „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” din Capitala si face parte din proiectul Copiii Nostri Aleg Sanatatea,  finantat prin Programul de Cooperare Elvetiano-Roman, in perioada 2013-2016.

Invitatii speciali ai evenimentului sunt copiii cu diagnostic oncologic si parintii acestora, aflati la tratament in Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alex Trestioreanu” si in Institutul Clinic Fundeni, pentru care se organizeaza un program artistic si numeroase surprize care sa le aduca un strop de bucurie copiilor care se lupta sa invinga cumplita boala si parintilor acestora.

Pentru copii, organizatorii vor sa amenajeze un stand cu dulciuri adecvate starii de lor de sanatate, cu prajituri dietetice, biscuiti Belvita si biscutiti cu ovaz, inghetata artizanala din fructe (cu ingrediente naturale), racoritoare (sucuri naturale), fructe uscate (alune de padure decojite si crude, nuci, migdale crude, caju, stafide si merisoare) si fructe proaspete (mere, pere, nectarine, caise si banane), la care pot contribui si cei care doresc sa contribuie la reusita evenimentului la care se estimeaza ca vor participa in jur de 200 persoane (copii, parinti si voluntari).

 

asociatia pavel cancer (2)Conform statisticilor Ministerului Sanatatii, aproximativ 5.000 de copii sufera de cancer in Romania si anual sunt diagnosticate 500 de cazuri noi. Cancerul este a doua cauza de deces in tara noastra, pentru intervalul de varsta 4- 15 ani. In cazul adultilor, peste 78.000 de noi cazuri de cancer apar anual iar 50.000 de pacienti adulti mor din cauza maladiilor oncologice.

Asociatia PAVEL considera ca „autoritatile abordeaza insuficient problematica si nevoile pacientilor cu diagnostic oncologic. Pe langa neputinta sistemului sanitar de a oferi sanse egale la tratament (lipsa de specialisti, lipsa de medicamente, aparatura medicala, etc.), atragem atentia asupra numarului scazut al serviciilor psiho-sociale adresate acestei categorii a populatiei, atat in perioada tratamentului cat si post-tratament. Afectiunea oncologica afecteaza foarte multe aspecte ale vietii unui pacient, de aceea copiii, tinerii, adultii bolnavi si familiile lor au nevoie de indrumare, sprijin psihologic, social, educational, material, momente de relaxare si respiro in timpul spitalizarii, recuperare medicala in timpul tratamentului si posttratament si consiliere vocationala pentru o mai buna reintegrare socio-profesionala dupa finalizarea tratamentului”.

 

copii cancer3*Asociatia PAVEL, asociatie formata din parinti cu copii bolnavi este una din cele mai implicate asociatii de pacienti in domeniul serviciilor sociale pentru copiii bolnavi de cancer sau alte boli asociate, avand o activitate continua in clinici pediatrice de peste 20 ani. In prezent, asociatia ofera gratuit servicii de asistenta si consiliere psiho-sociala, art-terapie si terapie prin arte combinate, terapie ocupationala, servicii de respiro in spital si in afara spitalului, recuperare medicala prin kinetoterapie, consiliere vocationala, scoala de spital si consiliere juridica pentru pacientii oncologici si apartinatori.

*Proiectul Copiii Nostri Aleg Sanatatea este  finantat prin Programul de Cooperare Elvetiano-Roman, in perioada 2013-2016. Programul de Cooperare Elvetiano-Roman isi propune sa contribuie la reducerea disparitatilor economice si sociale dintre Romania si alte tari din UE mai avansate (tari din UE extinsa), si in interiorul Romaniei, la reducerea disparitatilor economice si sociale dintre centrele urbane dinamice si regiunile periferice structural mai slabe.

 


Adaugati un comentariu


 

*