Gral Medical isi va deschide primul centru de oncologie din afara Capitalei

Totodata, operatorul de servicii medicale private se va concentra pe extinderea retelei proprii in orasele mari, dar si in judetele care duc lipsa de servicii medicale performante.

 

radioterapieCompania Gral Medical a anuntat finalizarea unei investitii de 5,5 milioane de euro in cea mai moderna sectie de Radioterapie a spitalului OncoFort, una dintre cel mai moderne si performante din tara.

Investitia a constat in dotarea sectiei cu un aparat de radioterapie Elekta Versa HD, despre care reprezentantii spitalului OncoFort spun ca este cel mai avansat dispozitiv de acest gen existent la acest moment in Romania, aparat care a costat 3 milioane de euro. S-a investit totodata in extinderea capacitatii de cazare, de la 50 la 90 de paturi. „Aparatul ofera medicilor specialisti in tratarea cancerului, flexibilitatea de a se angaja in terapii conventionale, limitate pana-n acest moment, pentru a trata un spectru larg de tumori pe toate zonele corpului. Datorita imaginilor 4D corelate anatomic, aparatul trateaza cancerul mamar si pulmonar cu riscuri cardiace mai mici, trateaza cancerul de prostata fara a necesita modalitati suplimentare de ghidaj, ofera planuri complexe pentru cancerele din sfera ORL cu 42 la suta mai rapide” afirma intr-un comunicat Robert Serban, antreprenorul care detine operatorul de servicii medicale private Gral Medical.

 

Robert Serban

Robert Serban

Acesta a mai declarat ca in prima luna de la darea in exploatare a aparatului de radioterapie, numarul pacientilor tratati in cadrul sectiei a fost de peste 100 de persoane, reprezentand dublul numarului de pacienti care beneficiaza in mod normal intr-o sectie similara, doatata cu un aparat mai putin performant. Aceasta crestere a numarului de pacienti se datoreaza faptului ca noul aparat permite iradierea unui volum tumoral mult mai mare intr-un timp mult mai scurt, durata unei sedinte de radioterapie reducandu-se astfel la doar cinci minute. „Acceleratorul de particule, Versa HD, permite un calcul si o planificare dozimetrica mai precisa, distribuie mai eficient doza de radiatie in tumora. Dotarea cu peste 160 de lamele, dublu fata de alte aparate, permite iradierea unui volum tumoral mult mai mare, timpul de tratament s-a micsorat la doar 5 minute datorita unei tehnici moderne ce permite tratament continuu prin modularea intensitatii odata cu cresterea vitezei de rotatie a aparatului” a mai explicat Robert Serban.

Prin intermediul aceluiasi comunicat, acesta precizeaza ca Gral Medical va continua investitiile in dezvoltare si pe parcursul acestui an, avand totodata proiecte in acest sens si pe o perioada mai indelungata.

 

gral medicalPreocuparile pentru investitiile din acest an sunt tot in sfera oncologiei, vizand dezvoltarea spitalului OncoFort pana la capacitatea de 120 de paturi, dar si deschiderea, in provincie, a primului centru oncologic cu spitalizare de zi, din portofoliul operarorului privat.

Pentru anul in curs, bugetul de venituri stabilit se ridica la 25 de milioane de euro, cu 20% mai mare decat cel de anul trecut, crestere datorata celor mai noi sectii oncologice deschise in Capitala si cresterii preconizate pe segmentul de analize de laborator si pe segmentul corporate.

In ceea ce priveste investitiile, operatorul privat a alocat, pentru perioada urmatoare, un buget multianual de 5 milioane de euro, o parte din suma urmand a fi alocata chiar din acest an pentru proiecte in afara Capitalei, compania dorind sa se extinda atat in orasele mari, cat si in judetele mai „vitregite” din punct de vedere al serviciilor medicale performante.

 


Adaugati un comentariu


 

*