Consiliul Judetean si Audionova au facut fericiti copiii hipoacuzici de la Liceul special din Buzau

24 decembrie 2013 | 0 comentarii |

Institutia de invatamant a fost modernizata si dotata printr-un proiect european in valoare de aproape 2,5 milioane de lei, iar 57 de copii au primit proteze auditive de ultima generatie, in dar, de Mos Craciun.

 

O proteza noua, un dar nepretuit...

O proteza noua, un dar nepretuit…

Consiliul Judetean Buzau le-a adus o mare bucurie, in ajun de Craciun,  elevilor cu dizabilitati auditive din cele 8 judete care invata la Liceul special din municipiul Buzau, parintilor lor si cadrelor didactice care-i au grija. Pe langa pachete cu dulciuri si jucarii, li s-a oferit o scoala modernizata, in care s-au investit peste 2,5 milioane de lei.

Proiectul „Extindere cladire cu dotarile corespunzatoare si modernizare utilitati la Liceul tehnologic special pentru copii cu deficiente auditive Buzau” a fost finalizat, iar cand vor veni din vacanta, cei 128 de elevi, impreuna cu cei 47 de profesori vor avea conditii noi, moderne, de educatie si de recuperare, precum si de cazare si masa. Zilele acestea a fost facuta receptia investitiei, care le va da posibilitatea de a beneficia de conditii propice de dezvoltare a personalitatii in vederea mai bunjei integrari atat in viata scolara, cat si in cea sociala si profesionala care le vor oferi independenta, in ciuda dizabilitatilor de care sufera.

Cu ocazia aceluiasi eveniment, firma Audionova le-a oferit copiilor, in dar de Mos Craciun, 57 de proteze auditive moderne, care sa-i ajute in activitatile zilnice si in vederea unei mai usoare integrari sociale.

La randul lor, acestia au oferit invitatilor felicitari de Craciun, confectionate de ei.

 

Echipa de implementare a proiectului

Echipa de implementare a proiectului

Investitia totala in acest Proiect a fost de 2,456.789 lei, din care 85% a fost valoarea eligibila nerambursabila primita din fonduri ruopene (1,496.419,90 lei), iar de la bugetul national s-a alocat suma de 228.864,22 lei (13%). Consiliul Judetean Buzau a contribuit, la randul sau, la cheltuielile eligibile, cu suma de 35.209,88 lei. La valoarea totala a proiectului s-au adaugat cheltuieli neeligibile in valoare de 242.056 lei si TVA de 454.239,14 lei.

 „In calitate de administrator al cladirilor a 3 scoli speciale din municipiul Buzau si una din Ramnicu Sarat, Consiliul Judetean Buzau a pregatit si promovat spre finantare, prin Programul Operational Regional 2207-2013, trei proiecte de imbunatatire a infrastructurii acestora, printre care si cel de la Liceul pentru copii cu deficiente auditive. S-a avut in vedere ca aceasta unitate de invatamant constituie un factor important de stimulare a egalitatii de sanse, pregatindu-i pe elevi in meserii aflate in acord cu nevoile de dezvoltare economica locala, zonala si regionala. Astfel, prin acest proiect s-a realizat imbunatatirea calitatii infrastructurii de educatie din judetul Buzau si dotarea acesteia in vederea asigurarii unui proces educational la standarde europene”, a declarat Laurentiu Gavrila, secretarul general al Consiliului Judetean Buzau.

 

Conferinta de presa finalizare proiect

Conferinta de presa finalizare proiect

Daca obiectivul specific al Domeniului major de interventie pe Masura „3.4” vizeaza imbunatatirea infrastructurii de educatie, dotarea scolilor, a structurilor de cazare pentru studenti si a centrelor pentru formare profesionala, Obiectivul general al Proiectului l-a constituit imbunatatirea calitatii infrastructurii de educatie in judetul Buzau, materializat prin extinderea, dotarea corespunzatoare si moidernizarea utilitatilor cladirii Liceului tehnologic pentru copii cu deficiente auditive din municipiul Buzau, unde invata si sunt cazati copii din 8 judete (Buzau, Prahova, Dambovita, Brasov, Braila, Covasna, Ialomita si Constanta).

Implementarea proiectului a durat 34 de luni, iar lucrarile de constructie au constat in extinderea cladirii existente cu un corp P+2E. Astfel, vechea bucatarie a fost extinsa si modernizata, la fel si sala de mese si centrala termica, la etajul 1 al cladirii a fost modernizat si dotat un atelier de croitorie, un cabinet de stimulare polisenzoriala si un cabinet pentru profesori, iar la etajul 2 s-au facut investitii intr-un atelier de croitorie, un cabinet de ludoterapie si o cancelarie pentru profesori. Totodata au fost reabilitate holurile si scarile intregii cladiri.

 

Elevii, principalii beneficiari

Elevii, principalii beneficiari

Beneficiarii directi ai Proiectului sunt Liceul tehnologic special cu cei 128 de elevi cu dizabilitati auditive aflati acum in scoala, proveniti in special din medii sociale vulnerabile si repartizati pe cicluri de invatare (prescolar, primar, gimnazial, profesional, liceu tehnologic), cele 47 de cadre didactice care activeaza in aceasta unitate de invatamant, viitorii elevi si profesori ai scolii, precum si Consiliul Judetean in calitate de administrator al cladirii.

Familiile elevilor cu deficiente de auz, autoritatile si institutiile publice cu competente si interese in sfera invatamantului special (Inspectoratul Scolar Judetean Buzau, DGASPC Buzau, AJOFM Buzau si Directia de Munca si Solidaritate Sociala), precum si intreaga comunitate locala sunt beneficari indirecti ai investitiei.

Prin realizarea acestei investitii a fost modernizata, extinsa si dotata cu echipamente speciale moderne unitatea de invatamant si au fost create 35 de noi locuri de munca.


Adaugati un comentariu


 

*