Ciupercile, alimente sanatoase in meniurile de post

29 noiembrie 2015 | 0 comentarii |

Nenumarate studii sustin ca daca vom consuma alimente crescute in mod natural, precum ciupercile, putem diminua semnificativ riscurile de obezitate, diabet si boli ale inimii.

 

ciuperciPe langa faptul ca ciupercile contin o doza mare de antioxidanti, seleniu si vitamina D, ce ajuta la prevenirea cancerului, potasiul si vitamina C contribuie la o presiune regulata a sangelui si ajuta imunitatea organismului. Ciupercile sunt si foarte satioase, motiv pentru care sunt recomandate si pentru cei care tin in mod deosebit la silueta si doresc sa mai dea jos din kilogramele in plus.
Fibrele joaca un rol important in managementul greutatii si contribuie la buna functionare a sistemul digestiv, iar ciupercile contin doua tipuri de fibre dietetice. Acestea sunt beta-gluconul si chitina, care cresc senzatia de satietate, reduc apetitul si dau un aport de energie pentru o perioada indelungata, avand un numar redus de calorii.

Pe langa toate acestea, ciupercile au, in mod natural, un continut scazut de sodiu, grasimi, colesterol si calorii. In ceea ce priveste beneficiile consumului de ciuperci, aceste alimente ajuta la prevenirea bolilor cronice prin prezenta antioxidantilor, a chitinei si a beta-gluconului.

 

ciuperci 2O cana de ciuperci albe taiate contine in medie 15 calorii, niciun  gram de grasimi, 2,2 grame de proteine si 2,3 grame de carbodidrati (fibre si zahar). Cu toate ca sunt numeroase feluri de ciuperci, majoritatea au cam aceeasi cantitate de nutrienti per portie.

Bogate in fibre si vitamine din complexul B si acid folic, ciupercile combat oboseala, medicii indicand consumul acestora indeosebi in astenii si in starile de epuizare fizica.

Trebuie insa acordata mare  atentie cuipercilor pe care le consumam. Acestea trebuie cumparate le doar din locuri autorizate, in caz contrar existand riscul de a cumpara ciuperci necomestibile care contin alcaloizi, substante organice toxice ce produc intoxicatii ale sistemului nervos sau intoxicatii gastrointestinale.

De asemenea, pastrate in conditii incorecte, chiar si ciupercile comestibile pot cauza anumite intoxicatii.


Categorii: Actual, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*