Cea de-a opta editie a campaniei MOL pentru Sanatatea Copiilor si-a desemnat castigatorii

21 decembrie 2016 | 0 comentarii |

Este vorba de 19 organizatii non-guvernamentale care vor beneficia de finantare, pe parcursul anului viitor, pentru a derula proiecte de terapie emotionala si prin arta, destinate copiilor si tinerilor cu deficiente, boli grave sau aflati in recuperare.

 

mol romaniaCa la fiecare sfarsit de an, compania MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate au anuntat castigatorii concursului de proiecte care vor beneficia anul viitor de finantare pentru a derula o serie de programe terapeutice adresate copilor si tinerilor cu probleme grave de sanatate. Sponsorizarile sunt acordate de MOL Romania in cadrul programului „MOL pentru Sanatatrea Copiilor”, program care anul acesta a ajuns la cea de-a opta editie. In cadrul editiilor precedente au fost sprijinite 129 de proiecte, cu peste doua milioane de lei, iar beneficiari au fost peste 9.000 de copii si tineri cu dizabilitati sau cu afectiuni grave, unii dintre ei aflati in perioada de recuperare.

Programul a fost demarat in 2009, fiind destinat organizatiilor non-profit, respectiv organizatiilor non-guvernamentale si organizatiilor religioase care deruleaza proiecte de terapie pentru copii cu deficiente, boli cronice sau in curs de recuperare dupa afectiuni grave. In acest sens, in cadrul fiecarei editii se organizeaza un concurs de proiecte la finalul caruia sunt desemnate mai multe organizatii castigatoare, care beneficiaza in cursul anului urmator de finantare pentru a pune in aplicare proiectele de terapie pe care le-au prezentat in cadrul competitiei.

 

Asociatia Audiosofia - Caruselul mastilorPrincipalul coordonator al campaniei este Fundatia pentru Comunitate, iar fondurile puse la dispozitia castigatorilor concursului de proiecte sunt oferite de MOL Romania.

 Anul acersta, startul campaniei s-a dat pe 29 septembrie, cand a inceput perioada de depunere a proiectelor pentru finantare. Timp de o luna, au fost depuse in total 122 de proiecte care au fost apoi analizate de un juriu format cu preponderenta din specialisti in Sanatate, iar in urma acestei analize au fost desemnate cele mai bune 19 proiecte care vor primi finantare anul viitor.

Castigatorii au fost anuntati in cadrul unei Gale, cele 19 organizatii din toata tara fiind informate cu acest prilej ca vor beneficia, in total, de sponzorizari in valoare de 300.000 de lei, pentru a veni in sprijinul a 870 de copii si adolescenti cu nevoi speciale.

 

hipoterapia3Sase organizatii castigatoare obtin finantare pentru prima data in cadrul acestui program, in timp ce restul organizatiilor selectate au mai beneficiat de sponsorizari si cu ocazia editiilor anterioare. Organizatiile desemnate castigatoare ale acestei editii sunt din Bucuresti si din judetele Alba, Bihor, Cluj, Harghita, Iasi, Mures, Neamt, Satu Mare, Sibiu si Timis, iar poriectele depuse vizeaza o arie larga de terapii emotionale si prin arta, destinate unei game la fel de vaste de pacienti.

Astfel, o parte dintre proiectele castigatoare utilizeaza terapia prin arta, mai precis prin muzica, prin miscare si dans, drama terapie, si terapie prin metoda Phronetic. Alte proiecte se bazeaza pe  terapii ocupationale, utilizand tehnici de art-terapie, de modelare a lutului si a altor materiale organice. Vor mai beneficia de finantare si cateva proiecte ce presupun terapii asistate de animale, acvaterapie, sau terapii emotionale prin basm, povestiri sociale, joaca, teatru de papusi si terapie umanist-experientiala. Nu in ultimul rand, printre proiectele castigatoare se numara si cateva bazate pe stimulare si integrare senzoriala, ca si pe crearea unor materiale auxiliare didactice pentru copii nevazatori.

 


Adaugati un comentariu


 

*