Cauze ale aparitiei carceilor si metode pentru a scapa de ei

5 iulie 2015 | 0 comentarii |

Carceii sunt contractii involuntare si dureroase ale muschilor, care pot crea neplaceri, mai ales daca persoana afectata se afla la volan sau daca inoata.

 

carceiCarceii, sau crampele musculare, pot aparea atat in perioadele de efort fizic intens, cat si in timpul somnului. Principalele cauze care duc la aparitia lor sunt deshidratarea si lipsa unor minerale precum calciul, magneziul si potasiul.

Membrele inferioare sunt cele mai afectate de crampele musculare, iar persoanele active, care depun efort fizic sustinut, persoanele supraponderale si cele care au o circulatie sangvina deficitara sunt cele mai expuse acestor neplaceri.

Riscul de a suferi astfel de spasme este mare si la varstnici, in cazul lor, acestea fiind cauzate de atrofierea muschilor. Si statul indelungat pe scaun, picior peste picior, precum si purtarea tocurilor inalte favorizeaza aparitia crampelor musculare. La gravide, carceii apar din cauza schimbarilor hormonale specifice acestei perioade.

 

carcei 3Crampele nu necesita tratament specific, insa daca apar fecvent si sunt dureroase este nevoie de consult medical. In unele cazuri, ele pot ascunde boli neurologice, insuficienta circulatorie periferica sau dezechilibre hormonale.

In cazul persoanelor active se pierd mai multe lichide si saruri minerale prin transpiratie, iar acest lucru afecteaza echilibrul normal al electrolitilor la nivelul muschilor, cauzand spasme.

Si carentele de calciu, magneziu si potasiu, minerale necesare muschilor pentru a functiona normal, pot antrena aparitia carceilor. O dieta bogata in aceste minerale, bazata pe lactate, cereale, fructe si legume ajuta la prevenirea crampelor musculare.

 

carcei2Medicii recomanda ca imediat dupa aparitia unei crampe sa se opreasca orice activitate fizica. Muschiul contractat trebuie masat pana la disparitia disconfortului, iar daca este dureros la atingere, se pot aplica pe acesta comprese reci, care il vor ajuta sa se relaxeze. Pentru detensionarea muschiului se pot pune comprese calde, care ajuta la restabilirea circulatiei sangvine in zona afectata.

Pentru prevenirea carceilor pe timpul noptii se pot face, inainte de culcare, cateva exercitii de intindere a gambelor, o baie calda si masarea cu uleiuri esentiale a membrelor inferioare. In farmacii exista si suplimente alimentare destinate prevenirii carceilor, sub forma de comprimate sau de pulbere efervescenta. Acestea contin magneziu, potasiu, vitamina E si cele din complexul B, indicate pentru imbunatatirea circulatiei sangelui si reglarea activitatii celulare.

 


Categorii: Actual, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*