Casa Judeteana de Pensii anunta o noua arondare a buzoienilor la cabinetele de expertiza medicala

31 martie 2017 | 2 comentarii |

Incepand cu 1 aprilie, persoanele pensionate medical, care au nevoie de revizuirea afectiunii medicale sau cele care solicita pensionarea pe caz de boala se vor adresa doar cabinetelor la care au fost arondate.

 

handicapBuzoienii beneficiarii de pensie de invaliditate, supusi revizuirii periodice a afectiunii medicale, dar si persoanele care vor solicita in viitor acordarea acestei categorii de pensie, sunt instiintati ca a fost modificata arondarea teritoriala aferenta cabinetelor de expertiza medicala, in functie de domiciliul acestora.

Astfel, Casa Judeteana de Pensii Buzau aduce la cunostinta celor interesati, ca, incepand cu 1 aprilie 2017, se vor adresa unuia dinte cele patru cabinetel de expertiza medicala existente in subordinea institutiei, dupa cum urmeaza:

La cabinetul de expertiza medicala nr.1 – dr. Coleasa Valentin, in locatia din cadrul Policlinicii din Buzau, bd. N. Titulescu, nr.18, se vor adresa persoanele domiciliate in:

CJP Buzau - medicina muncii1 

La cabinetul de expertiza medicala nr.2 – dr. Ilie Valentina, in locatia din cadrul Policlinicii din Buzau, bd. N.Titulescu, nr. 18 vor merge persoanele domiciliate in:

CJP2

La cabinetul de expertiza medicala nr.3 – post vacant, in locatia din cadrul Policlinicii din Buzau, bd. N. Titulescu, nr. 18, au fost arondate persoanele domiciliate in:

CJP3In cazul acestui cabinet medical de expertiza, activitatea lunara va fi asigurata prin rotatie,  dupa cum urmeaza: in luna aprilie 2017– de catre dr. Ilie Valentina; in luna mai 2017 – de catre dr. Mindru Gabriela; in luna iunie 2017 – de catre dr. Coleasa Valentin.

 

La cabinetul de expertiza medicala nr. 4 – dr. Mindru Gabriela, in locatia din cadrul Policlinicii Rm Sarat, bd. N. Balcescu, nr. 2, se vor adresa persoanele domiciliate in:

CJP4

proteze siliconPensia de invaliditate se acorda persoanelor care si-au pierdut total sau cel putin jumatate din capacitatea de munca, in urma unui accident de munca, a bolilor profesionale, neoplaziei, schizofreniilor, SIDA sau al unor boli grave invalidante, chiar daca acestea nu au vreo legatura cu munca (daca acestea au realizat, in conditiile legii, stagiul de cotizare stabilit de Ministerul Muncii pentru fiecare boala in parte).

Pensionarii de invaliditate sunt supusi revizuirii medicale periodic, in functie de afectiune, la intervale cuprinse intre 1 an si 3 ani, pana la implinirea varstelor standard de pensionare, la termenele stabilite de medicul expert al asigurarilor sociale sau dupa caz, de catre comisiile centrale de expertiza medico-militara.

Nu mai sunt supusi revizuirii medicale pensionarii de invaliditate care prezinta invaliditati care afecteaza ireversibil capacitatea de munca, cei care au implinit varstele standard de pensionare prevazute de lege si cei care au varsta mai mica cu pana la 5 ani fata de varsta standard de pensionare si au realizat stagiile complete de cotizare.

 

bolnavIn raport cu gradul de reducere a capacitatii de munca, invaliditatea este: de gradul I, caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca si a capacitatii de autoingrijire; de gradul II, caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca, cu pastrarea capacitatii de autoingrijire; de gradul III, caracterizata prin pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca, persoana putand sa presteze o activitate profesionala corespunzatoare a cel mult jumatate din timpul normal de munca.

Evaluarea capacitatii de munca, in vederea stabilirii gradului de invaliditate, se face la cerere, de catre medicul specializat in expertiza medicala a capacitatii de munca din cadrul CNPP sau de catre comisiile de expertiza medicomilitara de pe langa spitalele din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala.

Pentru evaluarea capacitatii de munca, cererea si documentele medicale ale solicitantului se depun la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca din cadrul casei teritoriale de pensii competente, in functie de domiciliul solicitantului sau, dupa caz, la comisiile de expertiza medico-militara de pe langa spitalele din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala.

 



Comentarii (2)

  1. Bocioaca Ion spune:

    Buna ziua in 2015 la sfirsitul anului am fost internat in Anglia in spital operat prin baiopsie la rinichi gasit atunci cu lichid tot corpul atunci doctorii spunind ca am insuficienta renala, tratamentul din Anglia a fost pe perioada de 2 ani. Va intreb pot cu acea internare sa ies la pensie pe caz de boala ??? Lichidul cu medicamentele de acolo il am sub control.

    • Redactie SB spune:

      Doare medicul nefrolog si medicul expert pot decide, dupa analizarea intregului dosar medical. Adresati-va acestora.

Adaugati un comentariu


 

*