Aplicatie cu informatii esentiale despre medicamentele de pe piata romneasca

Utilizatorii au acces rapid la informatii referitoare la peste 7.700 de medicamente, precum si la diferite instrumente de diagnosticare si dozare.

 

O aplicatie mobila utila in mod special medicilor si specialistilor din domeniul Sanatatii este disponibila de curand si pentru utilizatorii romani. Aceasta contine informatii esentiale despre un numar mare de medicamente existente la acest moment pe piata autohtona. Aplicatia „Lista Medicamentelor” este disponibila gratuit si poate fi instalata atat pe dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android, cat si pe cele care folosesc sistemul iOS.

Pentru a avea acces la toate facilitatile oferite, utilizatorii trebuie sa isi creeze un cont pe care sa se inregistreze in aplicatie. Creata de o companie din Slovenia, aplicatia contine informatii complete referitoare la peste 7.700 de medicamente care se gasesc in farmaciile romanesti, precum si instrumente de diagnosticare si calculatoare de dozare pentru aceste medicamente.

Aceasta este destinata in primul rand specialistilor din domeniul Sanatatii, carora le pune la dispozitie instrumente valoroase pentru facilitarea deciziilor clinice, oferind totodata acuratete si eficienta sporite in activitatea zilnica.

 

Baza de date poate fi accesata atat on-line, cat si off-line, si le permite utilizatorilor sa caute medicamentele dupa nume sau substanta activa. Informatiile pentru fiecare medicament din baza de date includ detalii importante cum ar fi substanta activa, compozitia, forma farmaceutica, clasa, nivelul de rambursare, modul de ambalare si pretul, clasificarea anatomica, terapeutica si chimica a medicamentelor si variante corespondente.

Totodata, utilizatorii au acces la clasificarea internationala a bolilor si problemelor de sanatate conexe, realizata de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

In plus, aplicatia ofera acces la instrumente dedicate si calculatoare de dozare, precum Indexul Masei Corporale, Scorul Child-Pugh, utilizat pentru estimarea prognosticului unei boli hepatice cronice care asociaza insuficienta hepatica, Scorul Glasgow, utilizat in evaluarea afectarii neurologice la pacientul comatos si la pacientul cu politraumatisme. In total, sunt disponibile aproape 20 de astfel  instrumente, carora li se adauga altele noi, in mod regulat.

 

Tara noastra este a sasea in care aplicatia a devenit disponibila, la ora actuala ea putand fi utlizata de specialistii din Slovenia, Croatia, Serbia, Slovacia, Republica Ceha si Romania.

Toate informatiile referitoare la medicamente sunt colectate si compilate din surse nationale si europene de renume si de incredere, cum ar fi Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale sau Agentia Europeana a Medicamentelor, iar baza de date este actualizata in mod regulat cu cele mai recente informatii, aplicatia fiind coordonata de o echipa de dezvoltatori experimentati si de profesionisti din domeniul sanatatii.

In cele cinci tari in care a fost disponibila pana acum, aplicatia a avut peste 120.000 de descarcari, fiind inregistrati peste 50.000 de utilizatori, dintre care 22.000 sunt medici specialisti. Acestora li se vor adauga si utilizatori din Romania, aplicatia urmand apoi sa devina disponibila si pentru Bulgaria si Italia.

 


Categorii: Actual, Farmacii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*